Informace o zpracování osobních údajů

SONS, Tyflopomůcky, se sídlem Krakovská 1695/21, Nové Město, 110 00 Praha 1, IČ 649 35 795, zapsané ve spolkovém rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze, oddíl L, vložka 38168, pobočný spolek Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých České republiky, zapsaný spolek, se sídlem Krakovská 1695/21, Nové Město, 110 00 Praha 1, IČ 653 99 447, je správcem osobních údajů.

Všechny osobní údaje zpracováváme v souladu s příslušnými právními předpisy, zejména dle obecného nařízení o ochraně osobních údajů Evropského parlamentu a Rady EU 2016/679 (dále „GDPR“), a na to navazujících právních předpisů.

Prosím, vezměte na vědomí, že je nezbytné, aby osobní údaje, které jste nám poskytli, byly přesné a úplné.

V případě jakýchkoliv dotazů se, prosím, obraťte na vedoucí prodejny:
Jindřiška Dvorská, email: dvorska@sons.cz

1. Jaké osobní údaje zpracováváme?

Zpracováváme následující osobní údaje:

  1. identifikační údaje – jméno, příjmení, datum narození, dodací adresa
  2. kontaktní údaje – telefonní číslo, emailová adresa

2. Proč tyto osobní údaje zpracováváme a co nás k tomu opravňuje?

Osobní údaje zpracováváme

  1. za účelem uzavření a plnění kupní smlouvy dle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník;
  2. za účelem splnění zákonných povinností dle zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví;
  3. za účelem ochrany našich práv na základě našeho oprávněného zájmu.

3. Kdo osobní údaje zpracovává?

Všechny výše uvedené osobní údaje zpracováváme my jako správce, účetní firma, IT podpora a distribuční firma jako zpracovatelé.

Neposkytujeme osobní údaje subjektům do třetích zemí.

4. Jak dlouho uchováváme osobní údaje?

Osobní údaje uchováváme po dobu trvání záruční doby zboží a doba archivace účetních dokladů se řídí lhůtami stanovenými zákonem č. 563/1991 Sb., o účetnictví.

Zákazník je oprávněn svou registraci v e-shopu kdykoli zrušit, a to prostřednictvím dopisu (e-mail, poštovní psaní) na adresu správce. Zrušení registrace bude zákazníkovi potvrzeno prostřednictvím elektronické pošty nebo telefonicky.

5. Jaká jsou práva zákazníka?

Zákazník je oprávněn podat stížnost k Úřadu pro ochranu osobních údajů v případě, že má pochybnosti o zákonnosti zpracování osobních údajů.

Zákazník je oprávněn požadovat informace o zpracování svých osobních údajů, které mu bez zbytečného odkladu předáme.

Zákazník je oprávněn požadovat opravu či doplnění svých osobních údajů, výmaz či omezení zpracování (tímto však nesmí být dotčena zákonná povinnost organizace osobní údaje zpracovávat) a rovněž je oprávněn vznést námitku proti zpracování.

Informace je platná ke dni: 25. 5. 2018